In de vierde nieuwsbrief van 2015 besteden we weer aandacht aan tal van onderwerpen, van VKS bijeenkomsten tot wetenschapsnieuws. Alles om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van stofwisselingsziekten. Lees daarom ook de andere nieuwsberichten op de website.

Volg VKS ook op Facebook en Twitter! Helpt u dan ook mee om meer aandacht en bekendheid te krijgen voor stofwisselingsziekten? Like, deel en retweet onze berichten op Facebook en Twitter om aandacht te geven aan stofwisselingsziekten. Samen staan we sterker.

Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen? Of mist u verhalen over dat ene onderwerp waar u heel graag meer over wilt lezen? Mail dan naar info@stofwisselingsziekten.nl.

Veel leesplezier!

Uitbreiding hielprik met 14 ziekten

De hielprik wordt uitgebreid met 14 nieuwe ziekten, waaronder 13 stofwisselingsziekten. Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de aanbevelingen van de Gezondheidsraad van vorige week overgenomen. Nu wordt gekeken met het RIVM en zorgprofessionals hoe snel meer...

En de winnende slagzin is…

"Stofwisselingsziekten verdienen aandacht, omdat…’ Deze slagzin hebben we vorige maand uitgezet. Hier hebben we ontzettend veel leuke reacties op gekregen. Iedereen bedankt hiervoor! De winnende slagzin is:

‘Stofwisselingsziekten verdienen aandacht, omdat jij waarschijnlijk nog meer...

Dreamnight at the zoo 2015

​We mogen u ook dit jaar weer gratis kaarten aanbieden voor de ‘Dreamnight at the zoo’! We hebben kaarten voor het DierenPark Amersfoort.

Dreamnight Adventure in DierenPark Amersfoort op vrijdag 5 juni! 
Op 5 juni organiseren de mensen van het dierenpark weer een meer...

Gratis verwenweekend Care4Kids 2015

Aanmelden kan tot 1 mei 2015!

Van 25 t/m 28 september 2015 vindt het zevende Care4Kids Event plaats. Dit is hét gratis verwenweekend voor gezinnen met een zorgvraag. De Care4Foundation organiseert dit evenement omdat onbezorgd samen zijn voor deze gezinnen niet meer...

Agenda
Colofon

Kijkje in het leven met ... ontwikkelingsachterstand

Hoe ziet het leven eruit met een kind met een ontwikkelingsachterstand? Lees hierover op de campagnewebsite van VKS! Elke twee weken verschijnt een nieuw ervaringsverhaal, aangekondigd op Facebook en Twitter. 

Vorig jaar heeft VKS mensen met beeld en meer...