In de tweede nieuwsbrief van 2016 besteden we weer aandacht aan tal van onderwerpen, van VKS bijeenkomsten tot wetenschapsnieuws. Alles om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van stofwisselingsziekten. Lees daarom ook de andere nieuwsberichten op de website.

Volg VKS ook op Facebook en Twitter! Helpt u dan ook mee om meer aandacht en bekendheid te krijgen voor stofwisselingsziekten? Like, deel en retweet onze berichten op Facebook en Twitter om aandacht te geven aan stofwisselingsziekten. Samen staan we sterker.

Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen? Of mist u verhalen over dat ene onderwerp waar u heel graag meer over wilt lezen? Mail dan naar info@stofwisselingsziekten.nl.

Veel leesplezier!


Heeft u wel eens van stofwisselingsziekten gehoord?

Samen maken we stofwisselingsziekten bekender!
Deze video is gemaakt door JJ Video Productions.

https://youtu.be/V001f2trAaM

Kenniskaart Wittestofziekten online!

De kenniskaart voor Wittestofziekten voor het VUmc staat online! De kenniskaart is gemaakt binnen het project 'Expertise in kaart'. Een kenniskaart laat zien hoe de zorg voor zeldzame aandoeningen georganiseerd is.

Een kenniskaart bestaat uit twee delen: een patiëntdeel meer...

Ben je ook geabonneerd op ons YouTube-kanaal?

Blijf op de hoogte van nieuwe video's en filmpjes van VKS via ons YouTube-kanaal! Hierop staan video's en filmpjes met algemene informatie over stofwisselingsziekten, het dagelijks leven met een stofwisselingsziekte en specifieke stofwisselingsziekten. Daarnaast vind meer...

Agenda
Colofon

Effect fenylalaninewaarden op functioneren van volwassen PKU-patiënten

‘We onderzoeken of de hoogte van de fenylalaninewaarden in het bloed van volwassen PKU-patiënten van invloed is op hun functioneren’, vertelt Mirjam Langeveld, internist in het Erasmus MC Rotterdam. ‘Bij kinderen met PKU is een eiwitbeperkt meer...