In de derde nieuwsbrief van 2016 besteden we weer aandacht aan tal van onderwerpen, van VKS bijeenkomsten tot wetenschapsnieuws. Alles om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van stofwisselingsziekten. Lees daarom ook de andere nieuwsberichten op de website.

Volg VKS ook op Facebook en Twitter! Helpt u dan ook mee om meer aandacht en bekendheid te krijgen voor stofwisselingsziekten? Like, deel en retweet onze berichten op Facebook en Twitter om aandacht te geven aan stofwisselingsziekten. Samen staan we sterker.

Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen? Of mist u verhalen over dat ene onderwerp waar u heel graag meer over wilt lezen?
Mail dan naar info@stofwisselingsziekten.nl.

Veel leesplezier!

Behandeling voor MPS4 bedreigd

Nick - MPS4Morquio A, of MPS IVA, is een ernstige lysosomale stapelingsziekte, die vooral zorgt voor een abnormale samenstelling van kraakbeen en groeischrijven. Het skelet wordt aangetast, waardoor patiënten vaak niet groter worden dan 1.30 m. Daarnaast stapelt er materiaal in organen zoals de meer...

Laat ons jouw wensen en behoeften horen!

Heb je een stofwisselingsziekte of ben je ouder van een kind met een stofwisselingsziekte? Dan vraagt VKS je hulp! We doen onderzoek naar de wensen en behoeften van (ouders van) patiënten met stofwisselingsziekten en de problemen waar (ouders van) patiënten tegenaan lopen. meer...

Kenniskaart CDG online!

Logo 30 juli_transparant_kleinDe kenniskaart voor CDG voor het Radboudumc Nijmegen staat online!
De kenniskaart is gemaakt binnen het project 'Expertise in kaart'. Een kenniskaart laat zien hoe de zorg voor zeldzame aandoeningen georganiseerd is.

Een kenniskaart bestaat uit twee delen: een patiëntdeel en een meer...

Twee nieuwe subtypes CDG ontdekt

‘We hebben twee nieuwe subtypes CDG ontdekt, TMEM199-CDG en CCDC115-CDG’, vertelt Dirk Lefeber, onderzoeker aan het Radboudumc. Dit is eind januari in twee artikelen in de American Journal of Human Genetics beschreven. Soms is bij patiënten niet duidelijk welk subtype CDG ze meer...

Agenda
Colofon

Enquête: praten met familieleden over erfelijke aandoeningen

Bij sommige erfelijke ziekten hebben familieleden ook kans om de ziekte te krijgen of als drager de ziekte door te geven aan een kind. Het is niet altijd gemakkelijk om hierover met familieleden te praten.

Daarom ontwikkelt het Erfocentrum samen meer...