In de zevende nieuwsbrief van 2019 besteden we weer aandacht aan tal van onderwerpen, van VKS bijeenkomsten tot wetenschapsnieuws. Alles om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van stofwisselingsziekten. Lees daarom ook de andere nieuwsberichten op de website.

Volg VKS ook op Facebook en Twitter! Helpt u dan ook mee om meer aandacht en bekendheid te krijgen voor stofwisselingsziekten? Like, deel en retweet onze berichten op Facebook en Twitter om aandacht te geven aan stofwisselingsziekten. Samen staan we sterker.

Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen? Of mist u verhalen over dat ene onderwerp waar u heel graag meer over wilt lezen? Mail dan naar info@stofwisselingsziekten.nl.

Veel leesplezier!


Zijn uw gegevens up to date?

Door de drukte van de dag en de gevulde dagen met zorg en andere beslommeringen, schiet het er wel eens bij in: het doorgeven van de nieuwe contactgegevens.  Maar toch is het voor ons bij VKS wel belangrijk dat wij van al onze leden de contactgegevens op een goede manier in ons meer...

Wisselstof is digitaal!

Het is een feit: Wisselstof, het verenigingsblad van VKS, gaat vanaf nu verder als digitaal magazine. De editie van juni staat nu op wisselstof.nl online. Deze nieuwe vorm is ontwikkeld door Foster.

Naast de nieuwe editie, hebben we ook de nummers van januari en maart gedigitaliseerd. meer...

Pilot met ALD (adrenoleukodystrofie) in hielprikscreening

Vanaf 1 oktober 2019 tot en met 30 september 2020 zal in onderzoeksverband gescreend gaan worden op ALD bij jongens. Deze zogenaamde SCAN-studie (SCreening op ALD in Nederland), zal worden uitgevoerd in de provincies Noord-Holland, Flevoland, meer...

Team VKS: € 4.371,26

Wat een mooi bedrag heeft Team VKS bij elkaar gefietst tijdens de Stofwisseltour van Stofwisselkracht. Maar liefst € 4.371,26!

Het ingezamelde geld komt ten goede aan VKS, voor een sterke patiëntenvereniging.

De totale opbrengst van Stofwisseltour 2019, van alle deelnemende teams meer...

Agenda
Colofon

Word een VIP bij Happy Smile

Altijd al snelle Audi’s, BMW’s en Aston Martins van dichtbij willen zien? Dat kan met Stichting Happy Smile.

Voor zaterdag 20 juli en zondag 21 is er nog plaats om op het TT Circuit in Assen de toerwagens van de DTM achter de schermen te bewonderen. Alleen gezinnen met een meer...